Myös peräkärry tulee huoltaa säännöllisesti!

13.4.2023

Tiesitkö, että myös peräkärry tulisi huoltaa säännöllisesti, jotta se olisi turvallinen liikenteessä? 

Aivan kuten autoissa myös peräkärryissä on liikkuvia osia ja liittimiä, jotka voivat hapettua, löystyä ja rikkoutua ajan saatossa. Minkä hyvänsä osan hajoaminen voi johtaa onnettomuuteen, ja siksi onkin erittäin tärkeää huoltaa peräkärryä asianmukaisesti.

Mutta mistä tietää, milloin peräkärry tulisi huoltaa?

Huoltokohteisiin kuuluu esimerkiksi peräkärryn valot, jotka on syytä tarkastaa säännöllisesti. Valojen toimimattomuus voi johtaa onnettomuuksiin ja väärin toimivat valot ovat myös peruste sakoille. 

Suuremman painon vuoksi kärryssä saattaa ensimmäiseksi hajota renkaat, jotka on syytä uusia noin viiden tai kymmenen vuoden välein, riippuen kärryn tyypistä. Myös pyöränlaakerit ovat kovalla rasituksella, joten niiden välykset on tärkeää testata säännöllisesti.

Raskaan jarrullisen peräkärryn jarrut on syytä säätää ja tarkastaa säännöllisesti, sillä ne kuluvat ajan myötä.

Tärkeää on myös kiinnittää huomiota vetoaisan kuntoon, sillä kärryn pysyminen auton matkassa riippuu siitä. Lisäksi kaikki pultit ja liikkuvat osat on hyvä käydä läpi keväisin ruosteenesto spraylla!

Peräkärry olisi hyvä huoltaa kerran vuodessa, jotta se olisi turvallinen liikenteessä ja vältytään osien rikkoutumiselta. Olisiko nyt hyvä aika suorittaa peräkärryn huolto? Varaa aika peräkärryn keväthuoltoon tästä!

Varaa aika Karikon Autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Karikon Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!