Etsimme uutta ajoneuvoasentajaa Mikkeliin!

Varaa aika!

Soita nyt!

Mistä tietää, että auton akku on huono?

1.11.2023

Ulkona paukkuu pakkanen, on kiire ja auto ei lähdekään käyntiin.. Kuulostaako tutulta?

Mikä meni vikaan?

Mitä luultavimmin kyseessä on akku, joka on tullut tiensä päähän, mutta miten tämän tilanteen voisi välttää?

Nykyajan autoissa on runsaasti eri ominaisuuksia, jotka kuormittavat akkua. Tähän kun lisätään kylmä ilma ja lyhyet ajomatkat, kuluu akun varaustaso nopeammin kuin auton laturi sitä ehtii ladata. Pikkuhiljaa varaustaso laskee, kunnes jonain riittävän kylmänä päivänä akku ei enää kykene starttaamaan autoa käyntiin.

Jos akku pääsee liian usein tyhjäksi, se saatetaan joutua vaihtamaan kokonaan tai ainakin akun käyttöikä laskee selkeästi. Keskimäärin akku kestää noin 5 vuotta, mutta tämä riippuu paljolti siitä, miten akkua on kohdeltu.

Mitä voit tehdä akun hyytymisen ehkäisemiseksi?

Jos kylminä aamuina auton käynnistäminen alkaa kuulostamaan raskaalta tai autoon ei enää syty valot tai radio, akku on luultavasti aika tyhjänä. Silloin akku tarvitsee lisälatausta joko pidempien ajomatkojen avulla (auton oma laturi lataa akkua ajon aikana) tai erillisellä akkulaturilla.

Hyvä vaihtoehto on asentaa autoon ylläpitolaturi, varsinkin jos sinulla on talvikaudella paljon lyhyitä ajoa, polttoainetoimisen lisälämmittimen käyttöä (esim. webasto) tai jotain muuta, joka kuluttaa akkua erityisen paljon. Käyttämällä akkulaturia voit nimittäin pidentää myös autosi akun käyttöikää ja säästää näin pitkällä aikavälillä kustannuksissa.

Mistä voit tietää missä kunnossa akku on tälle hetkellä?

Yllä olevan perusteella voit tehdä jotain karkeaa arviota akkusi kunnosta. Jos akulla on ikää jo lähemmäs 5 vuotta ja talvisin tulee paljon lyhyttä ajoa etkä ole ladannut akkua milloinkaan erillisen laturin avulla, akun kunto saattaa olla jo melko heikko.

Muista kuitenkin, että autot ja akut ovat aina yksilöitä, kun yhdessä autossa akku kestää 10 vuotta voi toisessa autossa akku lopettaa toimintansa jo 4 vuoden kohdalla.

Akun kunto voidaan selvittää tarkasti sille tarkoitetulla testilaitteistolla. Meillä tämä tehdään huollon yhteydessä vieläpä täysin veloituksetta!

Entä jos huolto ei ole nyt autollesi ajankohtainen?

Ei hätää sillä kanta-asiakkaanamme saat ilmaisen akkutestauksen kuntotarkastuksen yhteydessä.

Teemme kanta-asiakkaillemme auton kuntotarkastuksen kahdesti vuodessa veloituksetta eli nyt on hyvä aika käydä tarkistamassa autosi kunto, ellet ole sitä vielä tehnyt!

Jos olet jo käynyt meillä aiemmin kuntotarkastuksessa, mutta et löydä akun testausraporttia kuntotarkastusraporttisi yhteydestä, voit poiketa toimipisteessämme ja teemme sinulle ilmaiseksi akkutestauksen.

Käy liittymässä kanta-asiakkaaksemme täältä ja tuo auto ilmaiseen kuntotarkastukseen, niin varmistetaan, että auto on valmiina talven pakkasiin!

Varaa aika Karikon Autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Karikon Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!