Etsimme uutta ajoneuvoasentajaa Mikkeliin!

Varaa aika!

Soita nyt!

Milloin on oikea aika vaihtaa talvirenkaat alle?

3.10.2023

Pohditko milloin olisi oikea aika vaihtaa talvirenkaat alle? Jaamme nyt muutaman ajatuksen sinulle näiden pohdintojen tueksi!

Ensinnäkin on tärkeää tiedostaa se, että moottoritiet ja isompien teiden ajourat ovat suurimman osan talvea sulana eli iso osa talvirenkailla ajosta tehdään joka tapauksessa sulalla tiellä! Joten jos viivytät talvirenkaiden vaihtoa ensilumiin, jotta renkaat eivät kuluisi liikaan – tämä on turhaa!

Mieti ennemmin näitä asioita, kun pohdit talvirenkaiden vaihdon ajankohtaa :

  1. Jos ajat autolla vähän tai harvoin kannattaa renkaat vaihtaa vaikka heti, sillä pienen ajomäärän vuoksi renkaat ei varsinkaan pääse kulumaan liikaa ja säästyt turhalta stressiltä – eikä ensilumi pääse yllättään!
  2. Mikäli käytät kitkarenkaita voi nekin vaihtaa nyt jo huoletta alle, aivan turhaa on odottaa yöpakkasia/ensilumia. Vaihtamalla renkaat ajoissa vältät myös pahimman ruuhkan ja saat renkaanvaihtoajan takuulla haluamaasi ajankohtaan.
  3. Ajatko autolla paljon? Silloin kannattaa pohtia omia ajoaikoja: 

Tuleeko ajoa yöaikaan tai aikaisin aamusta, jolloin voi olla jo yöpakkasia? Tällöin kannattaa seurata säätiedotuksia ja vaihtaa renkaat alle, kun yöpakkasia alkaa olemaan!

Vai tuleeko ajoa lähinnä päiväsaikaan, kun tiet ovat jo ehtineet sulaa mustasta jäästä? Tällöin voit luultavimmin viivyttää renkaiden vaihtoa hieman pidempään, älä kuitenkaan odota ensilumia – silloin talvirenkaat tulisi olla jo alla!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä. Renkaiden vaihtoon liittyy myös muita näkökulmia, joten käy ihmeessä myös lukemassa blogistamme 4 vinkkiä renkaiden vaihtoon liittyen!

Meillä voit varata ajan renkaanvaihtoon helposti netissä ja voit jopa suorittaa maksun samalla, jolloin renkaiden vaihto sujuu entistäkin sujuvammin! Pääset varaamaan ajan täältä!

Varaa aika Karikon Autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Karikon Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!