Etsimme uutta ajoneuvoasentajaa Mikkeliin!

Varaa aika!

Soita nyt!

Milloin auto pitää huoltaa?

24.8.2023

Tämän blogitekstin tarkoituksena on auttaa sinua välttämään yksi iso virhe, minkä moni autonomistaja tahattomasti tekee auton huoltamiseen liittyen.

Tänä päivänä auton huolto-ohjelmat ovat suunniteltu minimaaliseksi. Ei siksi, että tarve huolloille olisi vähentynyt vaan, koska asiakkaalle halutaan myydä auton halpa ensi omistajuus ja autojen laskennallinen käyttöikä on nykyautoissa lyhyt. 

Kun autoja huolletaan harvoin, johtaa se järjestelmien kulumiseen, sisäiseen likaantumiseen sekä sen myötä laiterikkoihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että autoa tulisi käyttää yhtenään huollossa. Mutta käytännössä tämä tarkoittaa meidän pitkän autoalan kokemuksemme mukaan sitä, että auton huollot tulisi tehdään riittävän kattavasti ja ennaltaehkäisevästi heti alusta alkaen. 

Lisäksi olisi tärkeää puuttua vikoihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, huolto-ohjelman mukaiset työt ja vaihdot tulisi tehdä ajallaan ja lisäksi tulevia ongelmia tulisi pyrkiä ehkäisemään jopa ennen kuin ne ovat selkeästi näkyvillä.

Meidän toimintatapamme on kertoa asiakkaillemme huoltojen yhteydessä mahdollisimman hyvin myös tulevista huollon tarpeista sekä asioista, jotka voisivat ennaltaehkäistä tulevia ongelmia jo etukäteen.

Tiesitkö muuten, että autoalalla parhaat katteet tulevat erilaisten normaalien huoltojen ulkopuolisten, usein myös kalliiden, vikojen korjauksista? 

Mekin voisimme lähteä tälle tielle eli huoltaa autoja mahdollisimman säästäväisesti ja halvalla ja sitten ottaa hyvät tuotot kalliista remonteista, kun joku isompi asia autossa rikkoontuu.

Mutta me kuitenkin haluamme viedä autoalaa eteenpäin ja toimia ennaltaehkäisevästi, sillä pitkässä juoksussa tämänkaltainen toiminta tulee sinulle lopulta myös halvemmaksi.

Eli milloin auto tulisi huoltaa; 

  • viimeistään silloin, kun jokin auton valmistajan määrittämä huolto on ajankohtainen. Näitä huoltoja ovat mm. auton määräaikais tai vuosihuolto, jakohihnanvaihto, automaattivaihteiston öljynvaihto.
  • välittömästi, jos auton toiminnassa ilmenee mitä tahansa poikkeavaa tai mittaristoon syttyy huollon merkkivaloja.
  • mikäli haluat ennaltaehkäistä kalliita korjauksia, kannattaa auto käyttää vuosittain huollossa tai ainakin tarkastettavana – tähän jälkimmäiseen meillä on sinulle loistava ratkaisu.

Tarjoamme kanta-asiakkaillemme yhtenä etuna ilmaisen auton kuntotarkastuksen (arvo 49€). Voit siis varata meiltä ajan ja tarkastamme autosi tämänhetkisen kunnon ja tilanteen ilmaiseksi. Tämä ei sido sinua mihinkään toimenpiteisiin, mutta saat halutessasi matkaasi tarjouksen mikäli havaitsimme autosta jotain huollettavaa tai korjattavaa. 

Muista varauksen yhteydessä mainita, että olet tulossa kanta-asiakkaan ilmaiseen kuntotarkastukseen. Ja sitä ennen käy liittymässä kanta-asiakkaaksemme täältä!

Toivottavasti tämä viestimme antoi sinulle jotain uusia ajatuksia autosi huoltamiseen liittyen. 

Varaa aika Karikon Autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Karikon Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!