Etsimme uutta ajoneuvoasentajaa Mikkeliin!

Varaa aika!

Soita nyt!

4 vinkkiä renkaiden vaihtoon liittyen!

2.10.2023

Tämän vinkkilistan avulla vältät yleisimmät virheet renkaiden vaihtoon liittyen ja ehkäpä tänä vuonna “Talvi ei yllättänyt autoilijoita”! 

1. Tarkasta viimeistään nyt talvirenkaiden kunto

Jos varastoit autosi renkaat itse, käy viimeistään nyt kaivamassa ne esille ja tarkasta ne huolella.

Tarkista; ovatko renkaat vielä sellaisessa kunnossa, että ne kannattaa vaihtaa auton alle – eli onko kulutuspintaa tarpeeksi? Ja jos sinulla on nastarenkaat, ovatko nastat kunnossa ja onko niitä riittävästi tallella?

Lain sallima pienin urasyvyys on talvirenkailla 3 mm, mutta käytännössä alle 4 mm urasyvyyksillä ei kannata talvisille teille enää lähteä. Uusissa talvirenkaissa urasyvyydet ovat noin 10 mm eli voit verrata omien renkaidesi tilannetta tähän.

Mikäli uudet talvirenkaat ovat tarpeen, nyt kannattaa pikaisesti olla yhteydessä ja hankkia uudet renkaat, että saat ne varmasti ajoissa.

2. Vaihdatko renkaat itse vai jätätkö sen ammattilaisille?

Mikäli haluat säästää itseltäsi vaivaa ja saada talvirenkaat varmasti oikein alle asennettuna, kannattaa käydä vaihdattamassa ne ammattilaisella.

Meille tulee vastaan vuoden mittaan paljon autoja, joihin renkaat on laitettu väärin alle. Varsinkin talvirenkaissa kannattaa olla tarkkana mm. oikean pyörimissuunnan kanssa. Eli jos vaihdat renkaat alle itse, muista olla tarkkana, että teet sen oikein!

Oikein tehdyn renkaiden alle asennuksen lisäksi toinenkin asia puoltaa renkaiden vaihdon teettämistä huoltamolla. Ainakin meillä tarkistetaan aina renkaiden vaihdon yhteydessä myös alustan ja jarrujen kunnon vähintäänkin silmämääräisesti. Ja jos huomaamme jotain poikkeavaa, kerromme tästä automaattisesti asiakkaalle. Saat siis renkaiden vaihdon yhteydessä tärkeää tietoa myös autosi kunnosta!

3. Varaa aika renkaiden vaihtoon ajoissa

Jos haluat jättää renkaiden vaihdon ammattilaisten haltuun, kannattaa aika siihen varata jo nyt. Tällöin saat todennäköisimmin omaan aikatauluusi hyvin sopivan ajan. Lokakuu on kiireistä aikaa huoltamoilla ja rengasliikkeissä eli mikäli odotat sääennustuksissa ensimmäisiä yöpakkasia tai lumisateita, saattaa olla hankala löytää enää vapaita aikoja lähimmän viikon sisään.

Saatat nyt miettiä mielessäsi sitä, että ei kai niitä renkaita kannata turhan aikaisin alkaa vaihtamaan “Kuluvat vain turhaan ja kuluttavat teitäkin tarpeettomasti.”

Kannattaa kuitenkin muistaa tähän liittyen se, että moottoritiet ja isompien teiden ajourat ovat suurimman osan talvea sulana. Eli suurin osa talvirenkailla ajosta tehdään joka tapauksessa sulalla tiellä. Joten jos haluat stressittömämmän vaihtoehdon, kannattaa varata ja tehdä renkaidenvaihto ajoissa.

Tiesitkö, että meillä pystyt ajanvarauksen lisäksi myös maksamaan renkaanvaihdon etukäteen netissä, näin renkaiden vaihtoon ei kulu kuin vaihtoon menevä aika! Ajan pääset varaamaan täältä!

4. Hotelli asiaa

Kiinnostaisiko 6kk hotellia erittäin edullisella hinnalla?

Harmi kyllä tämä edullinen majoitus on tarkoitettu kesärenkaille eikä sinulle 😉 Kyseessä on nimittäin rengashotelli eli renkaiden säilytyspalvelu.

Mitä etuja rengashotellista on auton omistajan kannalta?

Ensimmäinen etu on luonnollisesti helppous ja tilansäästö. Rengashotelli vapauttaa sinulta tilaa varastosta ja tätä harvalla meistä on liikaa. Lisäksi säästyt painavien renkaiden raahaamiselta edestakaisin sekä renkaiden pesemiseltä – tiesithän, että renkaat tulisi aina pestä ennen säilömistä?.

Toinen etu on mielestämme vielä tätäkin tärkeämpi. Rengashotellissa pystyt nimittäin ulkoistamaan koko rengasrumban vaivan pois itseltäsi. Meillä on toimintatapana se, että jos asiakas jättää renkaat meille säilytykseen, me hoidamme mahdollisimman paljon asioita puolestasi.

Me tarkistamme renkaiden kunnon etukäteen. Ja jos kunto on mielestämme huono, olemme sinuun ajoissa yhteydessä tämän tiimoilta. Joka tapauksessa otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ajoissa ajan renkaiden vaihtoon. Näin homma hoituu sinun kannalta sopivana ajankohtana ja pienimmällä mahdollisella vaivalla.

Haluatko tutustua tarkemmin rengashotellin sisältöön? Käy tutustumassa palveluun täältä! Tai vaihtoehtoisesti pääset jo suoraan varaamaan ja maksamaan rengashotellin täällä!

Yhteenvetoa

Ole ajoissa liikkeellä, varsinkin jos haluat ulkoistaa talvirengasrumban esimerkiksi meidän tehtäväksemme. Ja jos päätät tehdä sen itse, muista tehdä vaihtotyö huolella ja tarkista samalla jarrujen ja alustan kunto talvikauden haastavia kelejä silmällä pitäen.

Turvallisia ajokilometrejä talvikauteesi toivotellen, 

Karikon Autohuollon poppoo!

Varaa aika Karikon Autohuoltoon!

Voit varata huollon suoraan Karikon Autohuollon varauskalenterista:

Pyydä tarjous!